پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 150891
مهمترين خواسته ملت ما از توافق لغو به يک باره همه تحريم هاست / ياد آوري مي کنيم تيم مذاکره کننده، نمايندگان ملتي غيورند نه حزب و افرادي خاص
تاریخ انتشار : 1394/01/11 18:10:41
نمایش : 1022
مهمترين خواسته ملت ما در قبال اين توافق اين است که همه تحريم ها به يکباره لغو شود. اين تحريم ها بخصوص بايد شامل همه تحريم هاي بانکي و نفتي باشد. بديهي است که تعليق به جاي لغو قابل قبول نيست.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان بسيج دانشجويي؛ بسيج هاي دانشجويي 8 دانشگاه بزرگ کشور در نامه اي به رئيس جمهور و تيم مذاکره کننده هسته اي، در مورد مذاکرات هسته اي که هم اکنون در لوزان سوئيس در جريان است با توجه به اخبار واصله از مذاکرات و بخصوص موضع گيري هاي طرف مقابل، نکاتي راجع به توافق ژنو يادآوري شده است. 


در اين نامه به ويژگي هاي يک توافق خوب و در مورد برخي خطوط قرمز بخصوص در مورد لغو تحريمها و توافق دو مرحله اي هشدار داده شده است.

متن نامه به شرح ذيل مي باشد:

بسم الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي دکتر روحاني، رياست محترم جمهور

با سلام و احترام

مي‌دانيم و برکسي پوشيده نيست که دولت و ملت ما در لحظات حساسي به سر مي برد و اخبار واصله حاکي از نزديک شدن مذاکرات به لحظات تعيين کننده و سرنوشت ساز است. قبل از هرچيز برخود فرض ميدانيم که مراتب تشکر و سپاس خود را از زحمات شما و بخصوص تيم مذاکره کننده در اين امر اعلام کنيم. خسته نباشيد مي گوييم و خداقوت.

آنچه که همه مردم ايران و دولت محترم انتظار دارد، رقم خوردن توافقي خوب براي کشور عزيزمان، ايران اسلامي است. ما دانشجويان هشت دانشگاه بزرگ کشور در اين ميان با توجه به مذاکرات در حال انجام برخود واجب ديديم که نکاتي را متذکر شويم. نکاتي که لازمه رسيدن به يک توافق خوب است. نکاتي که بدون آنها اين توافق تامين کننده نيازها و انتظارات ملت بصير و غيور ايران نخواهد بود. نکاتي که بدون آنها رسيدن به يک توافق خوب غيرممکن خواهد بود و يا راه رسيدن به آن را بسيار طولاني و غير ممکن خواهد کرد. اين نکات عبارتند از:

    مهمترين خواسته ملت ما در قبال اين توافق اين است که همه تحريم ها به يکباره لغو شود. اين تحريم ها بخصوص بايد شامل همه تحريم هاي بانکي و نفتي باشد. بديهي است که تعليق به جاي لغو قابل قبول نيست.

     تاکيد ميشود که همه تحريمها بايد برداشته شود، يعني همه‌ي تحريم هاي دولت آمريکا، کنگره آمريکا، شوراي امنيت و اتحاديه اروپا و نه بخشي از آنها.  بايد ياد آور شد که نماينده آمريکا در مذاکرات نماينده همه بخش هاي آمريکاست نه فقط دولت.

    همانطور که خواسته ملت غيور ايران است، اين مذاکرات صرفا مربوط به مساله هسته ايست، شامل هيچ موضوع ديگري نمي شود. لذا پرداختن به امور ديگر و هر امري که باعث باز شدن باب مذاکره بر موضوعات ديگر شود جزو خطوط قرمز است. از اين جمله است: گنجاندن و منوط کردن بخشي از تعهدات طرف مقابل به همکاري ايران در بحث PMD و تسليحات موشکي.

    رعايت اصل برگشت پذيري در تعهدات ايران. ايران بايد بتواند هر زمان که ناعهدي و عدم پايبندي طرف مقابل به تعهداتش را ديد و تصميم گرفت، به وضعيت قبل از توافق ژنو 2013 بازگردد.

    در انجام تعهدات طرف مقابل بخصوص در تهيه جدول زماني بايد اين نکته مهم در نظر گرفته شود که جمهوري اسلامي ايران تا پيش از اين تقريبا اکثر کارهاي مهم در راستاي رفع نگراني هاي طرف مقابل از قبيل توقف غني سازي 20 درصد و نابود ساختن کليه اورانيوم هاي 20 درصد را انجام داده است. اين در حاليست که طرف مقابل اقدام مهم و متناسبي انجام نداده است. بنابراين سخن آن ها مبني بر اينکه در هر مرحله، اقدام آنها بايد با اقدامي از طرف ايران همزمان و متناسب شود، پذيرفته نيست.

    يکي از مهمترين ويژگي هاي توافق خوب اينست که طرف مقابل بايد در قطعنامه اي در شوراي امنيت کليه تحريمهاي قبلي را لغو کند. اين کار در کنار اصل بازگشت پذيري، جلوي نقض تعهدات و بازيهاي سياسي طرف آمريکايي و متحدان آن را خواهد گرفت.

    از خطوط قرمز ديگر اينست که جمهوري اسلامي ايران تاکنون قطعنامه هاي شوراي امنيت در اين زمينه را به رسميت نشناخته چرا که آنها را غير منطقي دانسته است. بنابراين بايد از هرکاري که باعث به رسميت شناختن آنها و بهانه دادن به دست دشمنان براي القاي غيرصلح آميز بودن برنامه‌ي هسته اي ايران شود، اجتناب کرد. از جمله‌ي اين موارد آوردن بخشي از توافق جامع يا همه‌ي آن ذيل فصل هفتم منشور ملل متحد مي باشد.

    مساله ديگر اينکه انجام و اجراي تعهدات به هيچ وجه نبايد در بازه اي بلند مدت و چند ساله تعريف شود؛ چرا که طولاني شدن دوره اعتمادسازي موجب خسران هر چه بيشتر کشور مي شود.

    عدم محدوديت در بخش تحقيق وتوسعه؛ از آنجا که ذات هر صنعتي پيشرفت است، هيچ محدوديتي نبايد شامل تحقيق و توسعه شود از جمله نبايد محدوديتي متوجه صنعتي شدن نسل هاي جديد سانتريفيوژ شود. همچنين اشتباهات سابق همچون محدود کردن تحقيق و توسعه به فعاليتهاي جاري نبايد صورت گيرد.

    مساله مهم ديگر يک مرحله اي بودن توافق است. چرا که در تجربه توافق ژنو هم ديديم که اين امر فقط و فقط باعث ازدياد کلمات مبهم و داراي چند تفسير و بازيهاي طرف آمريکايي و خدشه به حقوق ملت ايران مي شود. بنابراين تغيير نام توافق به تفاهم سياسي و يا چارچوب سياسي و موکول کردن مواردي از توافق به مراحل بعدي، اصل موضوع را عوض نخواهد کرد. از جمله‌ي اين موارد مي توان به تهيه پيوست –شامل جزئيات- که مشخص کننده روند اجراست، اشاره کرد.

    ياد آور مي‌شود که تيم مذاکره کننده، نمايندگان ملتي غيورند نه حزب و افرادي خاص. بنابراين بايد گفت اگر عجله‌اي براي رسيدن به يک توافق در کار است، اين امر نادرست و مخالف اصول منطقي است. 

در پايان بايد گفت لازمه‌ي تحقق همدلي و همزباني، شفافيت است. اين بدان معناست که عدم اعلام و انتشار توافق و يا انتشار و ترجمه ناقص و نادرست آن، همچنين عدم پاسخگويي به سوالات و حضور در محافل دانشجويي و مردمي، مانند آنچه در گذشته اتفاق اقتاده هيچ کمکي به تحقق همدلي و همزباني نخواهد کرد و حتي به خلاف آن تبديل خواهد شد. لذا از دولت محترم انتظار ايجاد هرچه بيشتر شفافيت است.

در اينجا لازم است که اشاره کنيم ما دانشجويان هميشه و در همه حال وظيفه خود را رصد و پيگيري مسائل کشور، پرسش و مطالبه از مسئولين و آگاه سازي مردم دانسته و مي دانيم.

با آرزوي توفيق از خداوند منان


بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي شريف
بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت
بسيج دانشجويي دانشگاه تهران
بسيج دانشجويي دانشگاه خواجه نصير
بسيج دانشجويي دانشگاه شهيد بهشتي
بسيج دانشجويي دانشگاه علامه طباطبايي
بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق
بسيج دانشجويي دانشگاه اميرکبير

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html